Az Amerikaiak Izgatottan Várják, Hogy A Saját Pénzükből Fizessen Nekik A Kormány

Humor Irónia

Egyesült Államok - Felmérések alapján az amerikaiak nagyon optimisták a kongresszus által a múlt héten elfogadott gazdasági ösztönzőcsomaggal kapcsolatban. Az emberek országszerte izgatottan várják, hogy megkapják egy részét annak a pénznek, amelyet a szövetségi kormánynak korábban befizettek.

Emberek az élet legkülönfélébb területeiről azt nyilatkozták, hogy már alig várják, hogy megkapják a kormány által tőlük elvett pénz töredékével felérő csekket.

"Alig várom, hogy megkapjam az 1200 dolláros csekkemet" - mondta egy texasi ember, kezét dörzsölve. "Ez biztosan visszaállítja a gazdaságot a pályájára."

A gazdagoktól kezdve a szegényeken át, az amerikai polgárok számos órát tölthettek álmodozva mindazon dolgokról, amelyekre elkölthetik újonnan szerzett pénzüket. "Ezzel az 1200 dollárral már elegendő megtakarításom lesz ahhoz, hogy az idei évben időben befizethessem az adómat!" - nyilatkozta egy nő Los Angelesben. "Nagyon köszönjük a kongresszusnak. Ők az igazi hősök itt!"

A lakosság egy kissebb százaléka úgy gondolta, hogy sokkal hatékonyabb lenne gazdasági szempontból, hogy ha a kormány alapból nem venné el ezt a pénzt az emberektől. Ezeket az embereket a többség "libertárius, összeesküvés-elmélet-hívő-alufóliakalapos"-nak nevezte, és azt mondták nekik, hogy költözzenek Szomáliába.

Sajnos, mire az összes adminisztrációs költséget, az állami-holdudvar projektjeit, és csúszópénzeket is beleépítették a költségekbe, az egy főre jutó ösztönző csomag mértéke negatív összegűvé vált, és arra kényszerítette a Kongresszust, hogy adót emeljen az új ösztönzőcsomag kifizetésére.

Forrás: babylonbee.com

 Régebbi Posztok Újabb Posztok